Berg och dalar

Januari månad har bjudit på en hel del saker, men framför allt har jag hunnit med två hela skidsemestrar, vilket har varit helt fantastiskt.

Den första gick till Vemdalen, tillsammans med det gäng som ingick i min första skidsemester någonsin, och som lärde mig åka snowboard. Den andra resan gick till Bad Gastein, på min tredje (men förhoppningsvis sista) resa med Stampus.

Kortfattat kan man bara säga att båda var riktigt lyckade, och bjöd på båda bra åkning och roliga fester. Jag börjar nu även känna mig tillräcklig bra för att vissa mig offentlig i en backe. Även om Vemdalens backar var så bra att det var som att fuska. På Facebook finns det som alltid ett stort gäng bilder, men inget jag kan länka till direkt för utomstående personer. För eller senare och kommer också Filmen, som Hjalmar och Simon sitter och klipper ihop än, som ska bli mycket spännande att se, även för mig.

Men det som skidsemestrarna verkligen har gett mig är kärlek till bergen. Både svenska fjällen, men framförallt alperna. Jag blev så glad bara av att vara där, och njuta av utsikten. Det hälpte så klart att det var soligt väder nästan hela tiden, men ändå.
Så därför har jag bestämt mig för att fråga er som läser detta ifall någon har några kontakter till alperna. För jag hade lätt kunnat tänka mig jobba där någon månad i sommar, eller hösten, eller vad som. Är bortlovad till Sverige halva sommaren, men den andra halvan, ja där hade alperna suttit fint.

Bilden är snodd från Anders Jönsson utan att fråga om lov

One thought on “Berg och dalar”

  1. Ellens Sohn Peter hat mehrere Winter in den französischen Alpen gearbeitet. Frag bei ihr nach: 042-221732.
    Ich hab hier einen Doktoranden aus Linz, der weiß vielleicht auch was: Bernhard Mandl .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *