Månadsrapport nybryggt.nu feb 2021

Hur har februari gott?

TL;DR – Bra! men nytt strul med utlandet dök upp.

Utlandsgrejer har varit omständigt igen. I början på februari (och januari, men fick inte reda på detta förrän i februari) har vi problem med leveranser i Norge. Det som hänt är att av någon anledning så satte FedEx frakten på några av leveranser till 2000 kr från januari, vilket gjorde att dessa kunder fick en väldigt hög nota för moms och förtullning (då frakt är med i det värdet). Detta resulterade i ett antal arga kunder, och meck med admin som i några fall fortfarande inte helt löst. Väldigt onödigt.
E3PL, som sköter mitt lager, var dock snabba på att rätta till rutinerna så det har undvikits från nu. Skönt!

Utan att veta om det hänger ihop eller inte, så beställde heller ingen kund från Norge under en vecka i början februari! Väldigt konstigt, för kan inte se något annat som jag ändrat som kan ha gjort det. Och sedan i mitten på månaden så kom ordrar från Norge in igen. Men sen mot slutet gick det också nästan en vecka utan någon order. Udda.
Totalt blev det 24 ordrar till Norge (nybrygget.nu) under februari
Danmark (friskbrygget.nu) däremot har ökat, så varit 35 st under månaden, så mer än en per dag nu!

Med Tyska sidan (kaffeefika.de), som aldrig tagit fart, visade det sig också att Klarna inte var aktiverat men inställt som förval! Imponerad att ens någon beställde i Tyskland. Och ja, jättedumt att inte ha testat det själv… Detta är inte åtgärdat än, men hoppas det blir löst i dagarna.

På svenska marknaden har det fortsatt som vanligt. I januari utökade vi en del sortimentet med många svenska kaffesorter (så som Uppsalas kafferosteri, Gringos kaffe och andra kul specialkaffe sorter). Försäljningen här har inte riktigt tagit fart, men några ordrar i varje fall under februari, vilket gör det bådar gått.

Sedan har Zoegas även lanserat ett koffeinfritt kaffe under februari, vilket har sålt helt OK. Vi säljer ju relativt mycket specialkaffe från Zoegas, och ett koffeinfritt kaffe från dem har vi fått frågor om sedan flera år, så kul det äntligen finns!

I Sverige kom vi upp till 30 ordrar per dag i snitt. En kul milstolpe, som under januari nästan nåddes (då låg det på 29,6 ordrar per dag)! Men totalt blev omsättning i februari lägre än under januari – vilket inte är konstigt då det är 3 dagar mindre i februari, men ändå, första gången som omsättningen inte ökat under februari jämfört med januari. Som vanligt finns siffrorna i Open Financials dokumentet.

Nu är det mars – och Roosa har börjat som första person anställd på heltid i verksamheten, och ska ansvara för hela e-handelverksamheten! En stor milstolpe! Spännande framtid väntar denna verksamhet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *