Månadsrapport nybryggt.nu jan 2021

TL;DR – Lite strul, men går fortsatt bra.

Började båda bra och dåligt – omsättningen var fortsatt hög, men lagret hann inte med att leverera! Detta då försäljningen var hög under mellandagarna i slutet på december med, men det var så få arbetsdagar både slutet av december och början på januari, så de hann inte med att skicka alla ordrar som kom in under helgerna och röda dagarna!

Då jag vill undvika att göra kunder besvikna, valde jag att manuellt maila alla kunder som hade beställt då, och berätta om läget. Och så klart att de kan avboka sin order om de vill. Överlag var responsen på det bra – flera svarade till och med att de uppskattade det. Några blev förståeligt irriterade och enstaka (en handfull) avbokade. Men viktigt för mig att inte göra kunder besvikna, så det är värt det.

Men mot mitten av månaden kom lagret ikapp, och sedan dess har det rullat på bra. Försäljningen i Norge och Danmark har ökat med, och ligger nu på ca 1 order om dagen till respektive land (37 till NO och 29 till DK). Att jämföra med förra månadens 16 och 11 respektive (dvs 0.5 ordrar per dag per land). Så en ökning med mer än 100% på försäljning till båda länderna, det är ju inte fel! Men får se om den ökningen håller i sig… Försäljningen i Tyskland är dock fortfarande mer eller mindre obefintlig (2 ordrar under januari).

Annars har januari även inneburit en rad nya svenska kaffesorter, vilket är kul att utöka med. Det är bland annat Uppsala kafferosteri, Lindvalls kaffe och Gringo Nordic Roasters. Kul kaffesorter, där visa är specialkaffe och andra mer klassiskt svensk kaffe. Sedan har även kaffekapslar utökats lite i sortimentet, bland annat med Starbucks kaffekapslar.

Försäljningen under januari blev 480.000 kr, första månaden någonsin över 500.000 kr inkl moms (det som visas i backenden i ehandelsplattformen, och den siffran jag ser oftast). Det är ju jättekul! Dock rätt höga kostnader med, men går lite plus på månadsbasis. Du kan följa siffrorna här. (Notis: alla siffror inte helt uppdaterade än, orangea siffror är preliminära)

Sedan har jag under januari även gjort en stor sak, som inte kommer ha effekt förrän om ett tag dock – jag har anställd en person som ska sköta e-handeln på heltid! Mer om henne framöver, men ser fram emot att hon börjar i mars månad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *