Sommarkurser

Jag har tidigare sommar ofta haft olike saker jag har fått för mig att göra, ofta med anledning att byta miljö, och uppleva och lära mig nya saker. Saker som att säsonga i Turkiet eller Grekland, jobba som volontär på festivaler, eller som senast, en roadtrip med okända personer genom USA som avslutades med det väldigt speciella Burning Man.

Lärande

Denna sommar blir annorlunda för mig – jag kommer satsa på utbildningar och kurser. Inte att gå själv, utan att lära ut och hålla i dem. Lärande och utbildning är något jag vill satsa mer på. Jag vet jag är bra och pedagogisk, och genom min erfarenhet från olika branschen är jag insatt i flera olika ämnen. Jag känner också att jag långsiktigt vill engagera mig i utbildningar – för jag ser missmatchen mellan vad som efterfrågas på arbetsmarknaden och vad personer utbildar sig till som ett stort samhällsproblem. Så detta är lite att testa idéer och koncept på hur utbildningar kan göras också.

Två olika kurser

Denna sommar kommer jag engagera mig i två olika kurser. Det ena är Scandinavian School of Coffee, även känt som Caféskolan, där jag kommer vara involverad i sommarens baristautbildning. Min långa erfarenhet från café och baryrket, med fokus på service, teamwork och stresshantering, är det jag kommer fokusera på där. Det blir med andra ord en rätt praktiskt utbildning.

Den andra kursen jag kommer vara engagerad i är Contentors nya satsning på SEO skribent skrivarkurser. Genom vår interna certifieringprocess hos Contentor har vi redan en vana av att lära ut och utforma material. Nu är tanken att ta det till nästa nivå, och ge enveckors utbildningar, på plats hos oss. Vi märker det finns många som vill bli skribenter, men det finns idag ingen standard inom branschen. Något som skapar ett problem, för lärde man sig skriva bra SEO texter för 5 år sedan så är det väldigt annorlunda mot hur det är att skriva bra texter idag. Vi vill att personer får en chans att lära sig det nyaste.
I denna satsning blir jag väldigt involverad, och kommer ha ansvar för stora delar. Det ska bli väldigt spännande att ta fram och hålla i denna kurs!

Enda nackdelen med dessa sommarplaner: jag kommer inte resa bort. Sen är o andra sidan denna del av Sverige, speciellt Helsingborg, fantastiska sommarställen. Så kanske inte så farligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *