Sommarprojekt

På somrarna brukar jag ofta hitta på saker. I början på min entreprenöriella resa var jag mycket utomlands – säsongade. En väldig bra sak, då det var ett bra sätt att komma bort, då man verkligen levde i en annan värld ett tag.

Nuförtiden har jag inga vänner som har säsongsverksamheter man kan jobba i längre, så har somrar blivit bra tider för att aktiva sig i olika projekt. Tidigare somrar har saker som oresundstartups.com fötts, eller Scandinavian School of Coffee.

Denna sommar har jag två större planer:

Camp Ven

Ett “sommarläger” för entreprenörer och människor i startupvärlden. Tanken är enkel – en unconference, på en ö, med bra personer. 50 platser totalt – 40 är invite only, och 10 kommer släppas öppet. Egentligen inte tänkt som alternativ till SSWC under 2015 när vi började planera det, men det finns helt klart likheter. Dock fokus på enrteprenörskap och bygga saker, inte på digitala medier på samma sätt som SSWC.
Det hela planeras ihop med Sanna och Linnea på Mindpark, Johannes på Think och Dimitrij från CreativeLab. Ska bli väldigt spännande – bland de anmälda är redan en väldig intressant blandning personer!

Känner du någon som vill vara med? De är välkomna att höra av sig!

MotioMera

Detta bolag, med syftet att få fler att börja röra på sig och tänka på träning, har jag varit aktiv i det senaste året. Under senaste halvåret utvecklat en app och tjänsten. Nu är den äntligen så pass klar att det är dags att få in testanvändare och kunder i den nya appen. Detta tänkte jag launcha, i samband med att jag är Almedalen också, och få många tidiga användare. Målgruppen är företag och organisationer som vill motivera och engagera personalen. En slags modern stegtävlig. Fast kanske ska kalla det hälsotävling istället… Blir mycket spännande! Sen är tanken att i augusti sen gå live på riktigt och börja få in kunder.

Utöver det så är jag även denna sommar lite aktiv i Scandinavian School of Coffee, hjälper till i ledningsgruppen för Framtidsrummet under Hx, samt ska en vecka till Borderland, vilket jag tror blir en intressant upplevelse! Och stöttar även ett coolt projekt: CoderDojo kurs för barn som vill lära sig programmera under en vecka i sommar! Händer alltid spännande saker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *