I torsdags var jag och Linda, som jag arbetar med på nyttigchoklad ideen, och besökte Göteborgs Chokladfabrik. I Lund, så klart. (En kort artikel med massa bilder frÃ¥n Lundaliv hittar du här)
Att vi åkte dit berodde på att min kära far har en student som jobbar där. Så jag tog upp kontakten med honom, och han bjöd in oss för att vara med en eftermiddag när de gjorde praliner. Så där döck vi upp i torsdag.
På det hela var det en väldig intressant upplevelse. Vi fick mycket bekräftat och många bra tips. Som att ett vanligt kök räcker mer än väl för att göra relativ storskalig producering, vilken slags chokladråvara de använder, redskap som är bra att ha, försäljningspris, hur viktig temprering är, hållbarhet på deras produkter och potentialet att sälja vår produkt hos dem. Så det hela var ett steg närmare vår produkt.
Sen kunde jag inte heller låta bli att fråga ifall de behövde extra hjälp. Från deras sätt att berätta om verksamheten framgick det att alla jobbar med det lite vid sidan av, så jag tyckte det hade ju passat in i mitt liv bra. Så nu har de mitt nummer, så får vi se om de vill att jag jobbar där i framtiden eller inte.
Hade inte varit fel, att kunna tillverka chokladprodukter är säkert en nyttig konst!