Att satsa på julkaffe

När vi tog över det som nu är nybyggt.nu så sålde vi julkaffe i början. Men då vi inte sålde allt som vi hade i lager första året, utan det blev en hel del svinn som vi var tvungna att slänga, så tänkte jag att julkaffe inte är intressant att sälja. För jag tänkte: antingen blir det som senast, och vi säljer inte allt och då blir svinnen för hög – eller så säljer vi slut, men då kommer vi ju inte ha rätt mängd, och det kommer ta för lång tid att ta in mer innan julen är slut.

Det helt smarta hade väl varit att ta in lite och sälja slut, men det kändes omständigt, och jag var tveksam att julkaffe skulle vara en produkt som säljer mycket.

Men nu när kaffeverksamheten tagit över Zoegas Café, och vi nu i mitten av oktober hade lanseringen för Zoegas julkaffe, så blev det tydligt att det där med julkaffe kanske ändå är något att ha.

Sedan köpte vi en verksamhet som arbetar med bara kaffe, inte julkaffe dock, men kaffe inför jul: en adventskalender med fokus på kaffe!

Den finns på en helt egen sida som heter, passande nog, kaffeadventskalendern.se. Det är ett kul koncept – 8 olika mikrorosterier i Sverige (och en från Finland), har valt ut tre olika kaffeblandningar vardera, som man då får en per dag av. Det är en liten förpackning varje dag, ett perfekt sätt att upptäcka nya kafferosterier och kaffesorter från dessa!

Det är kul att det också breddar sortimentet på nybryggt. En del kafferostier hade vi med redan sedan tidigare, så som Lykke kaffegårdar och Uppsala kafferosteri. Men flera är nya, och har vi inte haft i sortiment innan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *