Karsten – Centerpartist

Det har blivit tydligt för mig att jag drivs av viljan och känsla av ansvar att förbättra den värld jag lever i. Jag har hittills gjort det främst som företagare, men till del också genom föreningar och andra communities.

Jag har nu börjat bli intresserad i den delen av samhället som jag inte har varit insatt i tidigare: politiken, och hela dess komplexitet.

Jag har alltid varit lite politisk insatt, men det är främst kring visa sakfrågor. Jag stöttade Piratpartiet när det var en större kraft, jag har röstat Moderat, Miljöpartiet och Centerpartiet tidigare.

När jag funderade på att engagera mig mer i politiken, undersökte jag visa partier mer, och insåg rätt snabbt att Centerpartiet var det som var närmst vad jag tyckte. Det är inte perfekt, men en insikt jag fick i samtal med andra vänner som är politiskt eller har varit, är att det inte finns perfekta partier – men är man aktiv i en kan man påverkar partiet till att bli mer som man själv hade velat.

Det som gör Centerpartiet som bästa alternativ för mig är dess fokus på miljö, medmänsklighet och företagsamhet. Jag tror på just denna kombination för att förflytta Sverige framåt. Vi är ett land som har det fantastiskt bra – nog ett av världens bästa länder i dagsläget. Men det betyder inte vi kan vara lata och luta oss tillbaka, utan det finns mycket saker som kan förbättras, och mycket som behöver utvecklas vidare.

Så mina tankar är nu att se hur politiken funkar i verkligheten, på lokal nivå i varje fall, och att vara med och försöka få till så bra beslut som möjligt.

Vill man stötta mig i detta, får man gärna göra det – genom att rösta i valet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *